Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2011 15:25 - Шотландия
Автор: katyaz Категория: Туризъм   
Прочетен: 1133 Коментари: 1 Гласове:
1



Днес реших да Ви разкажа за една от любимите ми програми – Англия Шотландия. Четири години подред имах щастието да водя групи по тази дестинация. Тази година реших да Ви изненадам с една по-богата програма, с  градове,  допълващи Ви представата както за Англия, така и разкриващи  шеметната красота на Шотландия.

За любителите на автобусните пътувания промених програмата . В  Белгия ще посетим и двете средновековни столици на  Фландрия  – Брюж и Гент.  Ще си разкажем  средновековните легенди за непобедими рицари и умели търговци. Ще се възхитим на сгради, манастири и Катедрали, ще се повозим на лодка по романтичните канали на Брюж. Ще видим Мадоната на Микеланджело. Ще опознаем хората, сътворили бирата, произвеждащи най-добрия шоколад в света. И не на последно място ще се поклоним пред Святата  мощохранителница с капчка от  Христовта кръв. В Германия освен традиционните за тази програма Регенсбург и Кьолн ще посетим и Щутгард. Така ще успеем да съчетаем римското минало на Регенсбург, средновековното наследство на Кьолн с шемета на модерния метрополитен  град, успял въпреки всичко да опази старините си.

Както обикновено се случва самолетната група ще се присъедини към  автобусната в Лондон. Кой каквото и да Ви разказва за столицата на Обединеното кралство винаги ще е недостатъчно. Минало , настояще , бъдеще. Кралски дворци, Парламента, Кралските корони в Кулата Тауър, гарваните – столетници, разходката с лодка по Темза, Обсерватирията в Грийнуич, Окото на Лондон, Бритиш музей, Националната художествена галерия, риба с пържени картофки, чаша тъмно пиво или изстудено мохито....определено няма да изброявам това, което ще видим и пробваме. Станете част от това пътуване, за да усетите !Държа да отбележа обаче, че единствено с тази програма ще можете да посетите и двата световноизвестни университетски центрове Оксфорд и Кембридж. Една стара моя мечта се сбъдна – да се върна в Градът на Бялата роза – Йорк. Величието и достолепието на Белия град може да се равнява само на столицата. Градската катедрала ще Ви остави без дъх . Още два града сме прибавили към програмата -  Честър и Дърам Оставили зад себе си многомилионния Лондон, именно тук ще открием истиските англичани, нормандската история и чаша бира на спокойствие сред тишината на средновековните улички.

„Шотландия не е само на шотландците” – е написал  едни журналист в началото на 20 век ! И е прав ! Кой не иска да вдигне наздравица с малцовото шотланско уиски ?!? Колкото и скъпичко да ни се струва...си заслужава. Или да пробвате любимата им бирена напитка – чаша бира с газирана вода ?  За първи път тази година включихме и езерата на Шотландия. Няма как да посетим всички тях, но поне две, за да усетим стокойствието и мистиката им.Разбира се, любимияг на всички  Единбург, индустриалният Глазгоу, тайнствената Рослин чепъл.

Надявам се да Ви заинтригувах...



Гласувай:
1



Следващ постинг

1. toninabog - Браво!
27.03.2011 18:25
Вече съм заинтригувана.И къде е тази програма? Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: katyaz
Категория: Туризъм
Прочетен: 104644
Постинги: 25
Коментари: 70
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031