Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2013 16:50 - Дубровник
Автор: katyaz Категория: Туризъм   
Прочетен: 1663 Коментари: 0 Гласове:
0



Надявам се с настъпилата пролет всички ние да сме се настроили с мисълта за слънчеви дни, сини небеса и страхотно настроение.

Искам да Ви представя една идея за предстоящите Великденски празници – лека и приятна автобусна екскурзия до Дубровник – стандартен варинт.

Цената на екскурзията е 424 лева. Датата на тръгване 01.05.2013 г.

Един поглед само върху програмата и бързо ще Ви стане ясно , че сме се погрижили за конфорта на пътуването – без нощни преходи, закуска и вечеря, леки и приятни програми. За Хърватска , страната на рицарите, винаги пиша с огромно удоволствие. Страна , даваща възможности и откъм природа , и откъм исторически забележителности. Хърватите , усмихнати и гостоприемни, предлагащи много добри условия в своите хотели, глезещи гостите с кулинарни изкушения.

Тръгвайки по своята програма имаме първа нощувка в Мойковац – малък черногорски град, с който да направим прехода до Будва по-къс и по-приемлив за туристите.След закуска се оправяме към Будва - широка, но камениста плажна ивица и средновековна крепост. Минавайки по тесните улици на крепостта, покрай малките сувенирни магазинчета, малките фонтанчета и достолепните църкви , човек изгубва престава за мястото, времето и пространството. Духът на миналото се преплита с аромата на цъфналите люляци , а повея посипва кафеени отенъци. И докато се чудиш дали аромата на италианско кафе е в съзвучие със синьото небе, виждаш заминаващата на незнайно пътешестие бяла яхта. Въпреки всичко прекрасно до тук , по нашия път ще посетим Которския залив. Ще преоткрием неговата история, минало, църкви, манастири и дворци. Този меланхоличен град ще ви очарова със своята неповторима атмосфера и със своята смесица от средиземноморска и балканска кухня.

Естествено като на лента времето отлетява и потегляме към Дубровник – познат и непознат. Рагуза стои величаво, недокосната от времето сред кипарисите и олеандрите на лазурното Адриатическо море. Стария град ще ни посрещне с разтворени обятия. Ще се качим на крепостните стени, ще надникнем зад стените на Францисканския манастир, за да видим най-старата аптека ,функционираща и до ден днешен от 1323 година. С лодка ще отидем до острова на Ричард Лъвското сърце и ще се поснимаме със свободно разхождащите се пауни. Ще потопим краката в малкото езерце на остров Локрум и задължително ще пием или чаша хърватско вино или мохито „ на теферич”. Като нов елемент в тазгодишната програма е посещението на Цавтат, основан от древните гърци, който днес ще ви плени с малките кафенета, рибни ресторанти и крайбрежна уличка.

За четвъртиа ден сме предвидили свободен ден в Дубровник или посещение на остров Корчула. Една от адриатическите перли Приятна разходка съчетаваща слънце , море и добро настроение.

Естествено пиша това, за да Ви поканя да дойдете с нас. За нас ще бъде удоволствие да сбъднем вашите мечти !!!

Винаги можете да ме откриете на стационарният телефон 032/ 629 159, факс 032 / 629150, мобилен 0898 741 801 , електронната ми поща , скайп odansplovdivkatya и facebook.

До нови скорошни срещи!

 

image



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: katyaz
Категория: Туризъм
Прочетен: 104840
Постинги: 25
Коментари: 70
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930