Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2013 17:04 - Париж през Априлска ваканция
Автор: katyaz Категория: Туризъм   
Прочетен: 977 Коментари: 0 Гласове:
0



Пиша Ви от Пловдив. Слънцето отново ни напомни, че идва пролетта и хубавото време ! Искам да Ви разкажа за една хубава пролетна екскурзия до Париж. Дата на тръгване 29.03

В програмата сме включили разглеждане на столицата на Бавария Мюнхен и Щутгард От Швейцария ще се посети Женева , а от италианските градове Падуа. Като разбира се основен акцент е Париж , с възможност за посещение на двореца във Версай. Програмата е десет дневна и се включва в периода на Априлската ваканция за учениците. Затова и една част от записаните са ученици от Софийската Национална стопанска гимназия.

За Мюнхен е написано много. Като програма са основните забележителностти в старата част на града – пешеходната зона, Катедралата, Кметството Програмата е лека и има възможност да видите града преди католическият Великден / 31.03 /. Приятна част е пазаруването , но и за тези, които искат да посетят Реззиденцията на Баварските крале също ще се намери време.

Щутгард е сравнително непознат на българския туристически пазар, но от няколко години вече присъства в нашия каталог.Ще се разходим в централната пешеходна зона където ще видим Парламента, Стария замък, Операта, малките средновековни улички, съхранени след бомбандировките.

Женева е перлата на езерото Неман и не случяйно градът е включен в тази програма Неповторимата атмосфера на тихите и спокойни улици на Стария град, достолепието на Паметника на реформаторите, съблазнителните витрини с фин шоколад...това наистина си заслужава да се види. Когато човек се разходи с малките туристически корабчета по езерото има възможност да види вилите, резиденциите и наистина да разбере защо наричат Женева „центъра на европейската аристокрация“.

Падуа е градът на река Брента, на португалеца Антонеий Падуански, на апостол Лука, на фреските на Джото, на студенските вълнения за независима Италия, градът на пизанеца Галилео Галилей.Автобусът ще ни остави в центъра на града и с една лека разходка около час-два ще може да поопознаем. Великолепните дворци на централния площад говорят за неговото величие, а венецианската архитектура ни напомня кой е направил този град перла в короната на Венеция.

Разбира се ....ПАРИЖ !!!! В този град и месец време не стига. Затова ще организираме всичко доста стегнато Първият ден ще имаме автобусно – пешеходна обиколка в рамките на 8 – 9 часа.Ще започнем обиколката с Площада на нацията, Площада на републиката с Юлската колона, Операта, Площад Трокадеро, Триумфалната Арка с Площад Етоал Да спрем в Латинския квартал да се поклоним пред Пантеона, лйксембургските градини и Сената, Двореца на инвалидите с гроба на Наполеон...и така ще гледаме от автобуса, ще слизаме за снимки, а вечерта ще завърши с пешеходна обиколка по Шанз Елизе. Вторият ден ще отпътуваме за Версай. Строил-градил е Краля -Слънце и завещал за идните поколения невероятно произведение на изкуството, а неговият градинар Льонотр оформил парка и фонтаните в него за най-романтичните и впечатляващи разходки ! Обиколка е предвидена от 10 до 13 ч и късния следобед ще се отправим за Монтмартр Квартала на художниците и сувенирите – бохемското сърце на Париж. Ще се спуснем след това до Сите и невероятната Нотр Дам. На третия ден ще завършим обиколката на Париж с разходка по Сена, за да си кажем довиждане на този невероятен град !

Надявам се да съм Ви заинтригувала ! Очаквам Вашите резервации !

imageimageimage



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: katyaz
Категория: Туризъм
Прочетен: 104798
Постинги: 25
Коментари: 70
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930