Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2011 17:31 - Една сбъдната мечта - Виена - Прага
Автор: katyaz Категория: Туризъм   
Прочетен: 3535 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.04.2011 19:38



Уважаеми клиенти и приятели!

Виена – Прага 02.05 – 08.05

 

Днес реших да Ви напиша за една много приятна  и същевременно интересна екскурзия. Програмата „Виена Прага” не се нуждае от много представяне, защото е една от нашите традиционни екскурзии през последните години. Това, което ме накара да Ви разкажа за нея е възможността да се включите в един от най-хубавите месеци на годината – май.

Виена през май – усещане за пролетен полъх и дъх на чинари, току що разлистени дървета и преливащи багри на пролетни цветя. Все още не е пренаситен града с отпускари-туристи. Може да се разхождаш спокойно по централните улици и да виждаш лицата на виенчани, които определено по това време на годината превишават броя на туристите. Дори можеш да пиеш спокойно едно виенско кафе, съзерцавайки катедралата  „Щефансдом”. Представете си само какво аристократично спокойствие ще бъде сред градините на лятната резиденция на австрийското императорско семейство „Шонбрун”. Ще се чува ромона на фонтана на Нептун и гледките от хълма Глориета ще бъдат страхотни. Виена е една от европейските столици, която никога не ти омръзва. Тя е различна през всеки сезон на годината, но през пролетта е особено привлекателна и цветна. С нашата програма са предвидени и автобусна обиколка на най- представителния  булевард  „Рингщрасе” и пешеходна обиколка на централната част. Имаме специално отделено време за посещение на лятната резиденция Шонбрун и време за посещение на двореца Хофбург. Ако сте посетили тези места горещо бих Ви препоръчала Картинната галерия и Природо – историческия музей на „Мария Терезия плац” А може би сте почитател на модерното и съвременно искуство – за Вас е Музейния квартал до същия площад. А може би искате да посетите Виенската опера и да се насладите  на 06.05. гледайки операта „Набуко” от Верди. Виена остава вярна на своите туристи – винаги да намери с какво да ги изненада.

Прага – Златна Прага, градът на стоте кули, градът на Карл Велики. За мен това е най-веселият европейски град. Когато приключи пешеходната обиколка по Храдчdни, когато сме надникнали в рицарската зала на Стария дворец, когато сме се удивили пред достолепието на катедралата „ Свети Вит” – какво ни остава друго освен да положим морно тяло в първата чешка бирария и да поуталожим страстите с цвъртящи наденички , полети с тъмен „ Козел” ? И отпочинали да преминем над Карловия мост, да тръгнем по Карловата улица и безбройните магазинчета, да направим снимки до часовника Орлой, да се впуснем в шопинга на Вацлавски намести. А вечерта – да отдадем заслуженото на чешката кухня . Разхождайки се из Старият град винаги можем да посетим и Народния музей,  и Музея на шоколада, и дори да се зачудим „ Кой ли посещава Музея на комунизма ?”  Прага – сребристата лента на  Вълтава я разделя и обединява. Може би ще поискате да се разходите с корабче по нея ? А може би ще си направим снимка край нея , на път за кръчмата на Швейк  „У Флеку „.  И преминавайки край Националната Опера ще се отбием за фото-сесия на Танцуващата къща. Какви ли представления има ? На 04.05 ще дават „Лебедово езеро” на Чайковски .

Както се казва....времето лети ! Пожелавам  Ви да преживеете всичко това наяве, а не на сън !

С уважение

Екатерина Запрянова

Ваш екскурзовод по пътищата на Европа





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: katyaz
Категория: Туризъм
Прочетен: 104814
Постинги: 25
Коментари: 70
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930